Vähese võlu

Üksikud julged disainerid ajavad ikka ja alati oma rida. Oi, kuidas ma neid imetlen, kellel on võimalust ja soovi ikka edasi ka sisedisainis uutel radadel avastusi teha. Luua täiesti uudseid mõõtmeid.
Jah, tõsi küll – tegelikult on minimalism barokse nüansina juba mõned aastad väikest viisi populaarsust kogunud, kuid kodudes on seda ikka tänamatult vähe näha olnud. Vahest Eestis mitte üldsegi.  Aga mina jumaldan selle lihtsust ja peidetud nüansirikkust mõeldes, et ühel päeval jõuan ka mina nii kaugele, et saavutan selle oma kodus.
 
Ma tean, et praegu trendilainena valguv vajadus romantiliste nipsasjakeste ja „tupsu-nupsu“ vidinate järele on teatud määral ka mind vallanud, kuid kas pole see mitte ka lihtsalt vastandumine sellele mõne aasta tagusele „wenge - maaniale“? 
 
Mina, kui hingelt väike anarhistike tahan ikka veidi erinev olla ja protesteerida kõige tavalise vastu.  Sel kevadel oli lausa tung oma pojengipõõsad üles kaevata, sest tundus, et nüüd see varasem „maltsalill“ on lausa kohustuslikuks elemendiks saanud. Nutt kurgus oma lemmikuid vaadates jätsin kaevamise ära. No üritame üle olla ja ootame järgmist aastast, mis toob uusi tuuli.
 
Igatahes … pöördudes oma algse teema juurde tagasi, siis pannes kokku need kaks äärmust – külluse ja tühjuse ehk baroki ja minimalismi -  saab täiesti vapustavalt hea ja kauni interjööri.
Lisades draamat valgele minimalistlikule ruumile… milline sära ja majesteetlikus. Tundlikkus, mis lihtsalt sunnib igat detaili tähele panema.
 
Minu suur lemmik, disainer Nacho Polo (Sündinud Madridis, kuid praktiseerinud Miamis) on ehe näide , kuidas minimalistlikku puhast joont on võimalik segada klassikalise meeleoluga nii osavalt, et kaob üldse arusaam ajastuste rangepiirilisest jaotusest. Super!
Tema enda kujundatud kodu on just nagu puhas lõuend, kuhu peale tilgutatud musta värvi ja poetatud puusepa valitud meistriteosed. Kujundivabadus, mis lihtsalt hämmastab oma piiritusega.
 
 

 

 
Disainer: Nacho Polo
 
Askeetlik elu mulle sobib. Asjad ka sobivad, aga ainult teatud piirini. Iga asi räägib oma loo, kui talle otsa vaadata. Nacho tabab hästi! Pehme villakampsun ja askeetlik must lühike kleit kõnnivad nagu parimad sõbrad käest kinni. Love it!
 
 
Värvid
Lisades interjööris valgele kui põhivärvile vaid mõne kontrastsema tooni aksessuaaride näol, saab kogu kontseptsioon juba uue tähenduse. Noh, vaase saab alati vahetada.  Tahan on roheline, tahan on sinine.
 
 
Kas ei tundu, et inimesel on eluks ikka väga vähe vaja.!?
 
 Fotograaf: Daniela Mac Adden
 
 
Pastelsed toonid panevad isegi luitunud valge teist elu elama.
 

 

 

 
 
 
Mööbel
Kaasaegset barokkmööblit iseloomustab kahe , täiesti vastandlikku stiili ühendamine – üks rõhutab ühtset vormi, faktuuri ja värve, mis peaksid olema funktsionaalsed ja jääksid samas märkamatuks. Teine osa aga keskendub ornamentidele, draamale, väärikusele ja toretsevale ilule.
Volaa… tulemus on suurepärane ja unikaalne!
Hea näide Tonin Casa ja Catelan ´i kollektsioonist. J
 
Või siis see...
 
 
 
Valgus
Oi, milline leid  Brasiiliast pärist disaineri Thomas Feichter´i kollektsioonist!!!
Originaalne lähendamine, mis näitab traditsioonilist kristalllühtrit hoopis isemoodi võtmes. Lühter annab valgust LED´ide abil, mis valgustavad kristalle alt üles. Ise võid valida kristallide arvu ja reguleerida nii lühtri suurust kui ka maksumust. Geniaalne esitlus neoklassikas, mis on ju universaalne, sobides iga stiiliga – modernse ja romantilise, kaasaegse ja traditsioonilisega.
 
 
 
 
 
 
Lugemis soovitus
Huvi korral soovitan head ja ülevaatlikku raamatut  Modern Baroque Interiors”  väljaandjaks Daab Media. Kõige lihtsam viis seda soetada on Amazon.com śt Hind küll krõbe, kuid sisustusgurmaanile igat penni väärt!